Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Uitnodiging

MEIMAAND - MARIAMAAND

 

Tweede inhuldiging in deze maand

Predikherenrei 56; Herman Wallein; Madonna; Michelangelo

Aan de Predikherenrei 56, bij de jachthaven, is er nog een lege nis. Deze nis was enige tijd in gebruik bij feestvierende boottoeristen om daar hun lege drankflessen te parkeren.

De eigenaar heeft nu het pand gerestaureerd.

Om de nis weer in eer te herstellen, schenkt Brugge-Mariastad een beeld aan de eigenaar. Het is een Madonna met Kind, een afgietsel van het bekende beeld van Michelangelo (O.L.Vrouwkerk, Brugge) van de hand van A. Depuydt (achteraan gesigneerd). Dit beeld wordt op 24 mei ingewijd.

Programma van donderdag 24 mei 2018:

 

19:00 Inzegening van het beeld aan Predikherenrei 56 door  E.H. A. Denaux, actief lid van Brugge-Mariastad.

19.15  Toespraak door Willy De Four, secretaris van Brugge-Mariastad vzw over de site en de iconografie van het beeld.

Nadien zal een drankje en een hapje aangeboden worden door Brugge-Mariastad vzw aan de Conzett brug (bij de Bruggelingen beter bekend als de ‘Roste Buuze’).

 

 

Wij nodigen iedereen graag uit om deze gebeurtenissen bij te wonen

Gelieve in de mate van het mogelijke uw aanwezigheid te bevestigen met vermelding van datum  via 050 / 37 70 75 of willydefour@skynet.be

Brugge-Mariastad zoekt weersbestendige  beelden om die daar een nieuwe bestemming te kunnen geven. Heeft u zo’n beeld en wilt u het schenken? Vult u dan dit formuliertje in. Bij de plaatsing van uw beeld zullen wij graag de naam van de schenker vermelden.

Overweegt u een geldelijke ondersteuning? Klik dan hier.

 

Brugge-Mariastad v.z.w.