Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Een pluim voor ...

Onze-Lieve-Vrouwe van Smarten; de zeven Smarten van Maria; Oostmeers 83; erfgoed
Onze-Lieve-Vrouwe van Smarten; de zeven Smarten van Maria; Oostmeers 83; erfgoed
Pluim van Brugge-Mariastad

Brugge-Mariastad geeft een pluim

 

aan wijlen mevrouw Christiane Degrave, echtgenote van de heer Benjamin Bono en eigenares van het huis Oostmeers 83 te Brugge.


In 2012 werd de nis van het huis Oostmeers 83 gerestaureerd onder leiding van Brugge-Mariastad. Mevrouw Degrave zorgde voor de financiering van dit project. De inhuldiging van de vernieuwde nis en het Mariabeeld, een Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën, vond plaats op zaterdag 8 december van datzelfde jaar.

De infrastructuur om de nis en het beeld te verlichten was in essentie aanwezig. Er waren toen echter geen concrete plannen om ze op punt te stellen.

Maar - onverwacht - werden de voorbijgangers tijdens voorbije winteravonden aangenaam verrast door een sfeervolle verlichting van de nis. Ook ’s nachts kon nu het beeld bewonderd worden.

Proficiat en dank aan de eigenares voor dit prachtig initiatief. Ook de bewoners van het huis Oostmeers 83 zijn wij erkentelijk voor het verlichten van het beeld tijdens de donkere wintermaanden.

Wij hopen dat zo’n actie andere eigenaars of bewoners mag aansporen om hun bestaande nis te verlichten of de verlichting ervan te herstellen..

WDF